Συνδεθείτε μαζί μας

ημερομηνία

Ημέρα προστασίας δεδομένων 2014: Πλήρης ταχύτητα σχετικά με τη μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων της ΕΕ

ΜΕΡΙΔΙΟ:

Δημοσιευμένα

on

Χρησιμοποιούμε την εγγραφή σας για να παρέχουμε περιεχόμενο με τους τρόπους στους οποίους συναινέσατε και να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για εσάς. Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

εικόναΗ Αντιπρόεδρος Viviane Reding, επίτροπος δικαιοσύνης της ΕΕ, δήλωσε πριν από την Ημέρα Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (28 Ιανουαρίου): "Η προστασία δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Η Ευρώπη έχει ήδη το υψηλότερο επίπεδο προστασίας δεδομένων στον κόσμο. Με την ΕΕ μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων που προτάθηκε ακριβώς πριν από δύο χρόνια - τον Ιανουάριο του 2012 - η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να καταστήσει αυτούς τους κανόνες παγκόσμιο πρότυπο χρυσού. Αυτοί οι κανόνες θα ωφελήσουν τους πολίτες που θέλουν να μπορούν να εμπιστεύονται τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βλέποντας μια ενιαία αγορά περισσότερων από 500 εκατομμυρίων καταναλωτών ως ανεκμετάλλευτη ευκαιρία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωτοστάτησε ψηφοφορία υπέρ αυτών των κανόνων. Θέλω να δω πλήρη ταχύτητα στην προστασία των δεδομένων το 2014. "

Ο Αντιπρόεδρος Reding έδωσε μια βασική ομιλία την ημέρα προστασίας δεδομένων, στις 11:XNUMX CET στο Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS) ζητώντας «ένα νέο σύμφωνο προστασίας δεδομένων για την Ευρώπη».

1. Πού είμαστε δύο χρόνια μετά τις προτάσεις της Επιτροπής;

Διαφήμιση

Πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2012, η ​​Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μια μεταρρύθμιση των κανόνων προστασίας δεδομένων της ΕΕ για να τους καταστήσει κατάλληλους για τον 21ο αιώνα (βλ. IP / 12 / 46). Η μεταρρύθμιση αποτελείται από ένα σχέδιο κανονισμού που καθορίζει ένα γενικό πλαίσιο της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και ένα σχέδιο οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία με σκοπό την πρόληψη, τον εντοπισμό, τη διερεύνηση ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων και συναφών δικαστικών δραστηριοτήτων. Οι προτάσεις συζητούνται επί του παρόντος από τους δύο συννομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ στο οποίο συμμετέχουν οι εθνικοί υπουργοί.

Για να γίνουν νόμοι, οι προτάσεις πρέπει να εγκριθούν από αυτούς τους συννομοθέτες.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διαφήμιση

Στις 21 Οκτωβρίου 2013, η κορυφαία Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE) υποστήριξε τις προτάσεις της Επιτροπής με συντριπτική πλειοψηφία και μάλιστα τις ενίσχυσε σε ορισμένους τομείς (βλ. MEMO / 13 / 923 για πλήρεις λεπτομέρειες). Οι εκθέσεις των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ευρωβουλευτές) Jan-Philipp Albrecht και Δημήτριος Δρούτσας, στις οποίες ψήφισαν μέλη της επιτροπής LIBE, χαιρετίστηκαν ως ισχυρή υποστήριξη της δέσμης προσέγγισης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων και ένα σημαντικό μήνυμα προόδου στη νομοθετική διαδικασία. Η ψηφοφορία LIBE δίνει εντολή στους εισηγητές της, βουλευτές του ΕΚ Albrecht και Droutsas, να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ.

Συμβούλιο της ΕΕ

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων έχει συζητηθεί επανειλημμένα από τους εθνικούς υπουργούς στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης. Πιο πρόσφατα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης κατέληξαν σε συμφωνία κατ 'αρχήν σχετικά με το μηχανισμό «one-stop shop» (την πρόταση ότι κάθε εταιρεία που λειτουργεί στην ενιαία αγορά θα πρέπει να έχει έναν ενιαίο ρυθμιστικό συνομιλητή στην ΕΕ) στο Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013 (Δελτίο Τύπου του Συμβουλίου ΟΜΙΛΙΑ / 13 / 788). Οι προτάσεις συζητήθηκαν ξανά στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης του Δεκεμβρίου (βλ ΟΜΙΛΙΑ / 13 / 1029) και στο άτυπο Συμβούλιο ΔΕΥ στην Αθήνα, στις 23-24 Ιανουαρίου. Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση είναι δυνατή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεσμεύτηκαν για «έγκαιρη» έγκριση της νέας νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων σε σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2013, η οποία επικεντρώθηκε στην ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες (βλ. συμπεράσματα).

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική Προεδρία. Η Προεδρία συγκάλεσε τριμερή συνάντηση στην Αθήνα (στις 22 Ιανουαρίου) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους δύο εισηγητές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την επόμενη Προεδρία της ΕΕ (Ιταλία) για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την ταχεία συμφωνία σχετικά με τη μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων. Ο στόχος είναι να συμφωνηθεί μια εντολή για διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από το τέλος της ελληνικής Προεδρίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τις προτάσεις σε πρώτη ανάγνωση στη σύνοδο ολομέλειας του Απριλίου 2014.

Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της προστασίας των δεδομένων είναι επομένως δυνατή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Συγκριτικά: η τρέχουσα οδηγία για την προστασία των δεδομένων του 1995 χρειάστηκε πέντε χρόνια για διαπραγμάτευση.

2. Ποια είναι τα κύρια οφέλη της μεταρρύθμισης για την προστασία των δεδομένων της ΕΕ;

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων της ΕΕ το 1995 αποσκοπούν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων απορρήτου και στην τόνωση της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης. Οι προτάσεις της Επιτροπής επικαιροποιούν και εκσυγχρονίζουν τις αρχές που κατοχυρώνονται στην οδηγία του 1995, φέρνοντάς τις στην ψηφιακή εποχή και βασίζονται στο υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων που εφαρμόζεται στην Ευρώπη από το 1995.

Οφέλη για τους πολίτες

Υπάρχει σαφής ανάγκη να κλείσουμε το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ ατόμων και εταιρειών που επεξεργάζονται τα δεδομένα τους: εννέα στους δέκα Ευρωπαίους (92%) δηλώνουν ότι ανησυχούν για τις εφαρμογές για κινητά που συλλέγουν τα δεδομένα τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Επτά στους Ευρωπαίους ανησυχούν για την πιθανή χρήση που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες από τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται (βλ. Παράρτημα).

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων θα ενισχύσει τα δικαιώματα των πολιτών και θα συμβάλει έτσι στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Οι καλύτεροι κανόνες προστασίας δεδομένων σημαίνουν ότι μπορείτε να είστε πιο σίγουροι για το πώς αντιμετωπίζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Οι νέοι κανόνες θα επαναφέρουν τους πολίτες στον έλεγχο των δεδομένων τους, ιδίως μέσω:

  1. Δικαίωμα που πρέπει να ξεχαστεί: Όταν δεν θέλετε πλέον η επεξεργασία των δεδομένων σας και δεν υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τη διατήρησή τους, τα δεδομένα θα διαγραφούν. Αυτό αφορά την ενδυνάμωση των ατόμων, όχι τη διαγραφή παρελθόντων γεγονότων ή τον περιορισμό της ελευθερίας του τύπου (βλ. Ξεχωριστή ενότητα σχετικά με αυτό).
  2. Ευκολότερη πρόσβαση στα δικά σας δεδομένα: Το δικαίωμα στη φορητότητα δεδομένων θα σας διευκολύνει να μεταφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών.
  3. Σας επιτρέπει να αποφασίσετε πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας: Όταν απαιτείται η συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, πρέπει να σας ζητηθεί να τα δώσετε ρητά. Δεν μπορεί να υποτεθεί. Το να λες τίποτα δεν είναι το ίδιο με το ναι. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσουν χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση για παραβιάσεις δεδομένων που θα μπορούσαν να σας επηρεάσουν αρνητικά.
  4. Το δικαίωμα να γνωρίζετε πότε έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα σας: για παράδειγμα, οι εταιρείες και οι οργανισμοί πρέπει να ενημερώσουν την εθνική εποπτική αρχή για σοβαρές παραβιάσεις δεδομένων το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό εντός 24 ωρών), ώστε οι χρήστες να μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.
  5. Η προστασία των δεδομένων πρώτα, όχι μια μεταγενέστερη σκέψη: «Απόρρητο κατά σχεδιασμό» και «απόρρητο από προεπιλογή» θα καταστούν επίσης βασικές αρχές στους κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ - αυτό σημαίνει ότι οι διασφαλίσεις προστασίας δεδομένων πρέπει να ενσωματωθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες από το πρώτο στάδιο ανάπτυξης, και ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις φιλικές προς το απόρρητο πρέπει να είναι ο κανόνας - για παράδειγμα σε κοινωνικά δίκτυα ή εφαρμογές για κινητά.

Οφέλη για τις επιχειρήσεις

Τα δεδομένα είναι το νόμισμα της σημερινής ψηφιακής οικονομίας. Συλλέχθηκαν, αναλύθηκαν και μετακινήθηκαν σε όλο τον κόσμο, τα προσωπικά δεδομένα έχουν αποκτήσει τεράστια οικονομική σημασία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η αξία των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί σε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως έως το 2020. Η ενίσχυση των υψηλών προτύπων προστασίας δεδομένων της Ευρώπης είναι επιχειρηματική ευκαιρία.

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει την ψηφιακή ενιαία αγορά να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό, ιδίως μέσω τεσσάρων κύριων καινοτομιών:

  1. Μία ήπειρος, ένας νόμος: Ο κανονισμός θα θεσπίσει έναν ενιαίο, πανευρωπαϊκό νόμο για την προστασία των δεδομένων, αντικαθιστώντας τον τρέχοντα ασυνεπή συνονθύλευμα των εθνικών νόμων. Οι εταιρείες θα ασχοληθούν με έναν νόμο, όχι 28. Τα οφέλη υπολογίζονται σε 2.3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
  2. Μονοαπευθυντική θυρίδα: Ο κανονισμός θα θεσπίσει ένα «ενιαίο κατάστημα» για τις επιχειρήσεις: οι εταιρείες θα πρέπει να συνεργάζονται μόνο με μία και μόνο εποπτική αρχή, όχι 28, καθιστώντας απλούστερη και φθηνότερη για τις επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ. και ευκολότερο, ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.
  3. Οι ίδιοι κανόνες για όλες τις εταιρείες - ανεξάρτητα από την ίδρυσή τους: Σήμερα οι ευρωπαϊκές εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρότερα πρότυπα από τις εταιρείες που είναι εγκατεστημένες εκτός της ΕΕ αλλά επίσης δραστηριοποιούνται στην ενιαία αγορά μας. Με τη μεταρρύθμιση, οι εταιρείες που εδρεύουν εκτός Ευρώπης θα πρέπει να εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες. Δημιουργούμε ίσους όρους ανταγωνισμού.
  4. Οι ευρωπαίοι ρυθμιστικοί φορείς θα διαθέτουν ισχυρές εξουσίες επιβολής: οι αρχές προστασίας δεδομένων θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα σε εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ με ποσοστό έως και 2% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών τους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προτείνει ακόμη και την αύξηση των πιθανών κυρώσεων στο 5%. Οι φιλικές προς την ιδιωτικότητα ευρωπαϊκές εταιρείες θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε παγκόσμια κλίμακα σε μια στιγμή που το ζήτημα γίνεται όλο και πιο ευαίσθητο.

Οφέλη για τις ΜΜΕ

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων προσανατολίζεται στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης μειώνοντας το κόστος και τη γραφειοκρατία για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Πρώτον, έχοντας έναν κανόνα αντί για 28, η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων της ΕΕ θα βοηθήσει τις ΜΜΕ να εισέλθουν σε νέες αγορές. Δεύτερον, η Επιτροπή πρότεινε να εξαιρεθούν οι ΜΜΕ από διάφορες διατάξεις του κανονισμού για την προστασία των δεδομένων - ενώ η σημερινή οδηγία για την προστασία των δεδομένων του 1995 ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι ΜΜΕ θα επωφεληθούν από τέσσερις μειώσεις στη γραφειοκρατία:

  1. Υπεύθυνοι προστασίας δεδομένων: Οι ΜΜΕ απαλλάσσονται από την υποχρέωση διορισμού υπευθύνου προστασίας δεδομένων στο βαθμό που η επεξεργασία δεδομένων δεν αποτελεί την κύρια επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
  2. Όχι άλλες ειδοποιήσεις: Οι κοινοποιήσεις προς τις εποπτικές αρχές είναι μια τυπική και γραφειοκρατία που αντιπροσωπεύουν κόστος για επιχειρήσεις ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Η μεταρρύθμιση θα τα απορρίψει εντελώς.
  3. Κάθε πένα μετράει: Όταν τα αιτήματα για πρόσβαση σε δεδομένα είναι υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα, οι ΜΜΕ θα μπορούν να χρεώνουν τέλος για την παροχή πρόσβασης.
  4. Εκτίμηση αντικτύπου: Οι ΜΜΕ δεν θα έχουν καμία υποχρέωση να διενεργούν εκτίμηση επιπτώσεων εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος.

Οι κανόνες θα είναι επίσης ευέλικτοι. Οι κανόνες της ΕΕ θα λάβουν επαρκώς και σωστά υπόψη τον κίνδυνο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν επιβάλλονται υποχρεώσεις, εκτός εάν είναι απαραίτητες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων: ο αρτοποιός στη γωνία δεν θα υπόκειται στους ίδιους κανόνες με έναν (πολυεθνικό) ειδικό επεξεργασίας δεδομένων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υποχρεώσεις των υπευθύνων επεξεργασίας δεδομένων και των επεξεργαστών βαθμονομούνται στο μέγεθος της επιχείρησης και στη φύση των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για παράδειγμα, οι ΜΜΕ δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για πρώτη και μη εκ προθέσεως παράβαση των κανόνων.

3. Ποιο είναι το «μονοαπευθυντικό κατάστημα» και ο «μηχανισμός συνοχής» που προτείνονται στη μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων της ΕΕ; Πώς θα βοηθήσουν;

Σε μια ενιαία αγορά δεδομένων, οι ίδιοι κανόνες σε χαρτί δεν θα είναι αρκετοί. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες ερμηνεύονται και εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο παντού. Γι 'αυτό η μεταρρύθμισή μας εισάγει ένα μηχανισμού συνεκτικότητας για τον εξορθολογισμό της συνεργασίας μεταξύ των αρχών προστασίας δεδομένων σε θέματα με επιπτώσεις για όλη την Ευρώπη.

Προς το παρόν, μια εταιρεία που επεξεργάζεται δεδομένα στην ΕΕ πρέπει να ασχολείται με 28 εθνικούς νόμους και με ακόμη περισσότερες εθνικές και τοπικές ρυθμιστικές αρχές. Ο κανονισμός για την προστασία δεδομένων θα θεσπίσει έναν ενιαίο, πανευρωπαϊκό νόμο για την προστασία των δεδομένων, αντικαθιστώντας τον τρέχοντα ασυνεπή συνονθύλευμα 28 εθνικών νόμων. Θα δημιουργήσει επίσης ένα ρυθμιστικό «one-stop-shop» για τις επιχειρήσεις: οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν μόνο μια εποπτική αρχή και όχι 28.

Τα ελαττώματα του παρόντος συστήματος απεικονίστηκαν στην περίπτωση του Google Street View. Οι ενέργειες μιας μεμονωμένης εταιρείας επηρέασαν άτομα σε πολλά κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, προκάλεσαν μη συντονισμένες και αποκλίνουσες απαντήσεις από τις εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων.

Το μονοαπευθυντικό κατάστημα θα εξασφαλίσει ασφάλεια δικαίου για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ολόκληρη την ΕΕ και θα αποφέρει οφέλη για άτομα και αρχές προστασίας δεδομένων.

Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από ταχύτερες αποφάσεις, από έναν μόνο συνομιλητή (εξαλείφοντας πολλά σημεία επαφής) και από λιγότερο γραφειοκρατία. Θα επωφεληθούν από τη συνοχή των αποφάσεων στις οποίες η ίδια δραστηριότητα επεξεργασίας λαμβάνει χώρα σε πολλά κράτη μέλη.

Ταυτόχρονα, τα άτομα θα δουν την προστασία τους ενισχυμένη μέσω των τοπικών εποπτικών αρχών τους, επειδή τα άτομα θα μπορούν πάντα να μεταβαίνουν στην τοπική αρχή προστασίας δεδομένων. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί το τρέχον σύστημα στο οποίο τα άτομα που ζουν σε ένα κράτος μέλος πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλα κράτη μέλη για να υποβάλουν καταγγελία σε μια αρχή προστασίας δεδομένων μόνο και μόνο επειδή η εταιρεία εδρεύει εκτός της χώρας καταγωγής τους. Προς το παρόν, όταν μια επιχείρηση είναι εγκατεστημένη σε ένα κράτος μέλος, μόνο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αυτού του κράτους μέλους είναι αρμόδια, ακόμη και αν η επιχείρηση επεξεργάζεται δεδομένα σε όλη την Ευρώπη. Οι προτάσεις στοχεύουν στη διόρθωση αυτής της ανωμαλίας.

Οι νέοι κανόνες φέρνουν την επίλυση μιας καταγγελίας πιο κοντά στο σπίτι για τους πολίτες, απλοποιώντας τις διαδικασίες και εξαλείφοντας την πολυπλοκότητα, κάνοντας έτσι τα προβλήματα ευκολότερα και ταχύτερα να επιλυθούν. Αυτό θα βοηθούσε αποφασιστικά τους πολίτες σε περιπτώσεις παρόμοιες με εκείνες του Αυστριακού μαθητή, ο οποίος έπρεπε να υποβάλει την καταγγελία του στο Facebook στα Αγγλικά ενώπιον της αρχής στην Ιρλανδία, όπου είναι εγκατεστημένο το Facebook.

Οι προτάσεις κατοχυρώνουν επίσης το δικαίωμα ενός πολίτη να παραπέμπει μια εταιρεία που επεξεργάζεται τα δεδομένα του στο δικαστήριο του κράτους μέλους καταγωγής του. Κάθε πολίτης έχει επομένως δικαιώματα διοικητικής και δικαστικής προσφυγής στο σπίτι.

4. Πώς θα βοηθήσει η προστασία δεδομένων της ΕΕ στην ψηφιακή ενιαία αγορά της ΕΕ;

Ο κόσμος έχει αλλάξει βαθιά από το 1995, τη χρονιά που υιοθετήθηκε το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Οι τεχνολογικές επαναστάσεις οδήγησαν σε έκρηξη της ποσότητας και της ποιότητας των προσωπικών δεδομένων που διατίθενται στην ψηφιακή ενιαία αγορά. Οι εταιρείες έχουν μάθει να αξιοποιούν τις δυνατότητές της σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο η ασφάλιση, η υγεία και η διαφήμιση. Συλλέχθηκαν, αναλύθηκαν και μετακινήθηκαν από αυτές τις εταιρείες, τα προσωπικά δεδομένα έχουν αποκτήσει τεράστια οικονομική αξία. Σύμφωνα με την Boston Consulting Group, η αξία των δεδομένων των πολιτών της ΕΕ ήταν 315 δισ. Ευρώ το 2011 και έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί σε περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ το 2020.

Η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων θα βοηθήσει την ψηφιακή ενιαία αγορά να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό. Τα οφέλη της απλούστευσης μέσω της μεταρρύθμισης για την προστασία των δεδομένων της ΕΕ υπολογίζονται σε 2.3 δισ. Ευρώ ετησίως.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάπτυξη βιομηχανιών που εξαρτώνται από προσωπικά δεδομένα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Μόνο εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, οι εταιρείες θα αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη της ψηφιακής μας ενιαίας αγοράς. Προς το παρόν, η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον τρόπο με τον οποίο οι ιδιωτικές εταιρείες χειρίζονται τα δεδομένα τους μειώνεται.

Η προστασία δεδομένων παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης. Οι άνθρωποι πρέπει να δουν ότι τα δικαιώματά τους επιβάλλονται με ουσιαστικό τρόπο. Η μεταρρύθμιση θα ενημερώσει τα δικαιώματα των πολιτών, όπως το δικαίωμα να λησμονηθούν, το δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων και το δικαίωμα ενημέρωσης για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων (βλ. Παραπάνω). Η μεταρρύθμιση θα διασφαλίσει επίσης την ορθή εφαρμογή των κανόνων της Ένωσης. Προβλέπει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό επιβολής και εξουσιοδοτεί τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα έως και 2% του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας.

5. Ποιο είναι το δικαίωμα να ξεχαστεί; Θα επηρεάσει την ελευθερία του Τύπου και τα ιστορικά αρχεία;

Οι προτάσεις της Επιτροπής για το 2012 περιλαμβάνουν ένα ενισχυμένο δικαίωμα να ξεχαστούν. Οι προτάσεις μεταρρύθμισης βασίζονται στο υφιστάμενο δικαίωμα απαίτησης να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα εάν δεν χρειάζονται πλέον για οποιονδήποτε νόμιμο σκοπό. Αυτό καλύπτει κάθε είδους καθημερινές καταστάσεις. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορεί να μην κατανοούν τους κινδύνους που συνεπάγεται η διάθεση των προσωπικών τους πληροφοριών - μόνο για να το μετανιώσουν όταν μεγαλώσουν. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διαγράψουν αυτές τις πληροφορίες εάν το θέλουν.

Το δικαίωμα να ξεχαστούμε δεν αφορά την επανεγγραφή του ιστορικού. Η πρόταση της Επιτροπής προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, καθώς και την ιστορική και επιστημονική έρευνα. Παρέχει εξαιρέσεις για αυτούς τους τομείς που ζητούν από τα κράτη μέλη να θεσπίσουν εθνικούς νόμους για να εγγυηθούν τον σεβασμό αυτών των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Αυτό επιτρέπει στα αρχεία να συνεχίσουν να λειτουργούν βάσει των ίδιων αρχών όπως και σήμερα. Ομοίως, τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να διατηρούνται για όσο διάστημα απαιτείται για την εκτέλεση μιας σύμβασης ή για την εκπλήρωση μιας νομικής υποχρέωσης (για παράδειγμα όταν οι πολίτες έχουν σύμβαση δανείου με την τράπεζά τους). Εν ολίγοις, το δικαίωμα να λησμονούμε δεν είναι απόλυτο και δεν επηρεάζει την ιστορική έρευνα ή την ελευθερία του τύπου.

Τα δικαιώματα των επιχειρήσεων προστατεύονται επίσης. Εάν τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα έχουν δημοσιοποιηθεί (για παράδειγμα, δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο), μια εταιρεία πρέπει να καταβάλει πραγματική προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει ότι τρίτοι γνωρίζουν το αίτημα του πολίτη για διαγραφή των δεδομένων. Προφανώς μια εταιρεία δεν θα είναι υποχρεωμένη να εξαλείψει κάθε ίχνος που απομένει στα ευρετήρια αναζήτησης και αυτό δεν ζητά η Επιτροπή. Οι εταιρείες πρέπει απλώς να λάβουν εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τρίτοι, στους οποίους έχουν διαβιβαστεί οι πληροφορίες, ενημερώνονται ότι το άτομο θα ήθελε να διαγραφεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν θα περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από τη σύνταξη ενός email.

6. Πώς θα επηρεάσει η μεταρρύθμιση της ΕΕ την προστασία των δεδομένων στην επιστημονική έρευνα;

Η επιστημονική έρευνα στην ΕΕ επωφελείται από την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία είναι ευαίσθητα δεδομένα και γενικά δεν πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία, εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή όταν το αναγνωρισμένο άτομο έχει δώσει την έγκρισή του. Οι κανόνες προστασίας δεδομένων που έχουμε επί του παρόντος στην Ευρώπη δεν εναρμονίζουν τους όρους για την επεξεργασία δεδομένων υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό, το κόστος και τα αντικίνητρα για τους εμπλεκόμενους επιστήμονες και επιχειρήσεις.

Το πακέτο μεταρρυθμίσεων της Επιτροπής στοχεύει στην εξάλειψη του κατακερματισμού και στην παροχή συνοχής και συνοχής για ολόκληρη την Ένωση. Αυτό θα πρέπει ιδίως να ωφελήσει τον τομέα της έρευνας. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων έχει ειδικές διατάξεις για την επεξεργασία για λόγους υγείας και για ιστορικούς, στατιστικούς και επιστημονικούς σκοπούς έρευνας. Αυτές οι διατάξεις θα εναρμονιστούν πλήρως - παρέχοντας ένα σύνολο κανόνων για τα ερευνητικά δεδομένα σε ολόκληρη την Ένωση.

Το δικαίωμα να ξεχαστεί δεν ισχύει για αυτούς τους τομείς.

Η ομοιομορφία των κανόνων θα μειώσει το κόστος και την πολυπλοκότητα και θα λειτουργήσει ως ισχυρός μοχλός για την ανάπτυξη διασυνοριακών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, πρωτοβουλιών υγείας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

7. Ποια είναι η απάντηση της ΕΕ στους ισχυρισμούς για παρακολούθηση των ευρωπαίων πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ;

Η εμπιστοσύνη σε όλη τη διατλαντική σχέση έχει καταστραφεί από τις αποκαλύψεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίθηκε στα προγράμματα επιτήρησης των ΗΠΑ καθιστώντας σαφές ότι η μαζική επιτήρηση των πολιτών είναι απαράδεκτη. Η συλλογή δεδομένων πρέπει να στοχεύεται και να περιορίζεται σε ό, τι είναι ανάλογο με τους στόχους που έχουν τεθεί. Η εθνική ασφάλεια δεν σημαίνει ότι πηγαίνει τίποτα.

Οι αποκαλύψεις επιτήρησης έχουν επίσης οικονομικό αντίκτυπο. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Cloud Security Alliance μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις παρακολούθησης διαπίστωσε ότι το 56% των ερωτηθέντων ήταν διστακτικοί να συνεργαστούν με οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών cloud που εδρεύει στις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο αντίκτυπος της δυσπιστίας των καταναλωτών. Σε νομισματικούς όρους, το Ίδρυμα Πληροφορικής και Καινοτομίας εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις επιτήρησης θα κοστίσουν στην αμερικανική βιομηχανία cloud computing $ 22 έως 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα τα επόμενα τρία χρόνια. Εν ολίγοις: χαμένη εμπιστοσύνη σημαίνει απώλεια εσόδων.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τον Νοέμβριο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ροές δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ (IP / 13 / 1166). Η απάντηση της Επιτροπής έλαβε τη μορφή (1) εγγράφου στρατηγικής (ανακοίνωση) σχετικά με τις διατλαντικές ροές δεδομένων που περιγράφει τις προκλήσεις και τους κινδύνους μετά τις αποκαλύψεις των προγραμμάτων συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών ; (2) ανάλυση της λειτουργίας του 'Safe Harbour', η οποία ρυθμίζει τη μεταφορά δεδομένων για εμπορικούς σκοπούς μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ · και (3) έκθεση σχετικά με τα πορίσματα της ομάδας εργασίας ΕΕ-ΗΠΑ (βλ MEMO / 13 / 1059) σχετικά με την προστασία δεδομένων που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Το έγγραφο στρατηγικής της Επιτροπής ζήτησε δράση σε έξι τομείς:

  1. Μια ταχεία έγκριση της μεταρρύθμισης της προστασίας των δεδομένων της ΕΕ: ​​το ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο με σαφείς κανόνες που είναι εκτελεστοί και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δεδομένα μεταφέρονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στο εξωτερικό είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαιότητα.
  2. Ασφαλέστερη χρήση του Safe Harbour: η Επιτροπή διατύπωσε 13 συστάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος Safe Harbor, αφού μια ανάλυση διαπίστωσε ότι η λειτουργία του συστήματος ήταν ανεπαρκής από πολλές απόψεις. Τα διορθωτικά μέτρα θα πρέπει να προσδιοριστούν έως το καλοκαίρι του 2014. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα επανεξετάσει τη λειτουργία του συστήματος βάσει της εφαρμογής αυτών των 13 συστάσεων και θα αποφασίσει για το μέλλον του Safe Harbor.
  3. Ενίσχυση των διασφαλίσεων προστασίας δεδομένων στον τομέα της επιβολής του νόμου: οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για μια «ομπρέλα συμφωνία» ΕΕ-ΗΠΑ (IP / 10 / 1661) για τη διαβίβαση και την επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα. Μια συμφωνία πρέπει να εγγυάται υψηλό επίπεδο προστασίας για τους πολίτες που θα πρέπει να επωφελούνται από τα ίδια δικαιώματα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, οι πολίτες της ΕΕ που δεν διαμένουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να επωφελούνται από μηχανισμούς ένδικης προστασίας. Κατά την τελευταία Υπουργική Συνάντηση ΕΕ-ΗΠΑ-Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (της 18ης Νοεμβρίου) σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος (MEMO / 13 / 1010).
  4. Χρήση των υφιστάμενων αμοιβαίων νομικών συνδρομών και τομεακών συμφωνιών για τη λήψη δεδομένων: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να δεσμευτεί, ως γενική αρχή, να χρησιμοποιήσει ένα νομικό πλαίσιο όπως η αμοιβαία νομική συνδρομή και οι τομεακές συμφωνίες ΕΕ-ΗΠΑ, όπως η Συμφωνία Εγγραφών Ονομάτων Επιβατών και Πρόγραμμα παρακολούθησης χρηματοδότησης της τρομοκρατίας όποτε απαιτείται μεταφορά δεδομένων για σκοπούς επιβολής του νόμου. Η απευθείας ερώτηση των εταιρειών πρέπει να είναι δυνατή μόνο σε σαφώς καθορισμένες, εξαιρετικές και δικαστικά ελεγχόμενες καταστάσεις.
  5. Αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών ανησυχιών στη συνεχιζόμενη διαδικασία μεταρρύθμισης των ΗΠΑ:
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε τις παρατηρήσεις του Προέδρου Ομπάμα και την προεδρική οδηγία για την αναθεώρηση των προγραμμάτων πληροφοριών των ΗΠΑ (MEMO / 14 / 30). Χαιρέτισε ιδιαίτερα την προθυμία του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει τις διασφαλίσεις που διατίθενται σήμερα στους πολίτες των ΗΠΑ όσον αφορά τη συλλογή δεδομένων για σκοπούς εθνικής ασφάλειας σε πολίτες εκτός των ΗΠΑ. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει τώρα να ακολουθηθούν από νομοθετική δράση.
  6. Προώθηση προτύπων απορρήτου διεθνώς: Οι ΗΠΑ πρέπει να προσχωρήσουν στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ατόμων όσον αφορά την Αυτόματη Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων («Σύμβαση 108»), όπως προσχώρησε στη Σύμβαση του 2001 για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Η Επιτροπή κατέστησε επίσης σαφές ότι τα πρότυπα προστασίας των δεδομένων δεν θα αποτελέσουν μέρος των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για μια υπερατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων.

Η ομάδα εργασίας ΕΕ-ΗΠΑ

Η ad hoc ομάδα εργασίας ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία δεδομένων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 για να εξετάσει θέματα που προκύπτουν από αποκάλυψη ορισμένων προγραμμάτων παρακολούθησης των ΗΠΑ που περιλαμβάνουν τη μεγάλης κλίμακας συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Ο σκοπός ήταν να εξακριβωθούν τα γεγονότα γύρω από τα προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ και ο αντίκτυπός τους στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της ΕΕ.

Η κύρια ευρήματα της ομάδας εργασίας ήταν τα ακόλουθα:

  1. Ορισμένοι νόμοι των ΗΠΑ επιτρέπουν τη μεγάλης κλίμακας συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ ή υποβάλλονται σε επεξεργασία από εταιρείες των ΗΠΑ, για σκοπούς ξένης πληροφορίας. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη και τα κύρια στοιχεία ορισμένων πτυχών αυτών των προγραμμάτων, βάσει των οποίων η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων γίνεται με βάση τη νομοθεσία των ΗΠΑ που καθορίζει συγκεκριμένους όρους και διασφαλίσεις.
  2. Υπάρχουν διαφορές στις διασφαλίσεις που ισχύουν για τους πολίτες της ΕΕ σε σύγκριση με τους πολίτες των ΗΠΑ των οποίων τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία. Υπάρχει ένα χαμηλότερο επίπεδο διασφαλίσεων που ισχύουν για τους πολίτες της ΕΕ, καθώς και ένα χαμηλότερο όριο για τη συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων. Ενώ οι πολίτες των ΗΠΑ επωφελούνται από συνταγματικές προστασίες, αυτές δεν ισχύουν για πολίτες της ΕΕ που δεν κατοικούν στις ΗΠΑ
  3. Δεδομένου ότι οι εντολές του Δικαστηρίου Εποπτείας Ξένων Πληροφοριών είναι μυστικές και οι εταιρείες οφείλουν να τηρούν το απόρρητο όσον αφορά τη βοήθεια που απαιτείται να παρέχουν, δεν υπάρχουν τρόποι (δικαστικοί ή διοικητικοί), για να ενημερώνονται τα υποκείμενα δεδομένων ΕΕ ή ΗΠΑ εάν συλλέγονται ή επεξεργάζονται περαιτέρω τα προσωπικά τους δεδομένα. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για τα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση, διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων ή διοικητική ή δικαστική προσφυγή.
  4. Ενώ υπάρχει ένας βαθμός εποπτείας από τους τρεις κλάδους της κυβέρνησης που ισχύει σε συγκεκριμένες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής εποπτείας για δραστηριότητες που συνεπάγονται ικανότητα επιβολής πληροφοριών, δεν υπάρχει δικαστική έγκριση για τον τρόπο διερεύνησης των δεδομένων που συλλέγονται: οι δικαστές δεν καλούνται να εγκρίνει τους «επιλογείς» και τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την εξέταση των δεδομένων και τη δική μου χρήσιμη πληροφορία.

Καθιστώντας το Safe Harbour ασφαλέστερο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατύπωσε 13 συστάσεις προς βελτίωση της λειτουργίας του προγράμματος Safe Harbor. Η Επιτροπή κάλεσε συγκεκριμένα τις αρχές των ΗΠΑ να εντοπίσουν διορθωτικά μέτρα έως το καλοκαίρι του 2014. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα επανεξετάσει τη λειτουργία του συστήματος Safe Harbor βάσει της εφαρμογής αυτών των 13 συστάσεων και θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Οι 13 συστάσεις είναι (βλ. Επίσης MEMO / 13 / 1059):

Διαφάνεια

  1. Οι αυτο-πιστοποιημένες εταιρείες θα πρέπει να δημοσιοποιούν τις πολιτικές απορρήτου τους.
  2. Οι πολιτικές απορρήτου των ιστοσελίδων των αυτο-πιστοποιημένων εταιρειών θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του Υπουργείου Εμπορίου Safe Harbour, ο οποίος παραθέτει όλα τα «τρέχοντα» μέλη του προγράμματος.
  3. Οι αυτο-πιστοποιημένες εταιρείες θα πρέπει να δημοσιεύουν τους όρους απορρήτου των συμβάσεων που συνάπτουν με υπεργολάβους, π.χ. υπηρεσίες cloud computing.
  4. Επισημάνετε με σαφήνεια στον ιστότοπο του Υπουργείου Εμπορίου όλες τις εταιρείες που δεν είναι μέλη του προγράμματος.

Αποζημίωση

  1. Οι πολιτικές απορρήτου στους ιστότοπους των εταιρειών πρέπει να περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο προς τον πάροχο εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ADR).
  2. Η ADR πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμη και προσιτή.
  3. Το Υπουργείο Εμπορίου πρέπει να παρακολουθεί συστηματικότερα τους παρόχους ΕΕΔ σχετικά με τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα των πληροφοριών που παρέχουν σχετικά με τη διαδικασία που χρησιμοποιούν και τη συνέχεια που δίνουν σε καταγγελίες.

Επιβολή

  1. Μετά την πιστοποίηση ή την επαναπιστοποίηση εταιρειών υπό Safe Harbor, ένα ορισμένο ποσοστό αυτών των εταιρειών θα πρέπει να υπόκειται σε αυτεπάγγελτες έρευνες για την αποτελεσματική συμμόρφωση των πολιτικών απορρήτου τους (που υπερβαίνει τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τις επίσημες απαιτήσεις).
  2. Κάθε φορά που διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση, μετά από καταγγελία ή έρευνα, η εταιρεία θα πρέπει να υποβληθεί σε ειδική παρακολούθηση μετά από 1 έτος.
  3. Σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με τη συμμόρφωση μιας εταιρείας ή εκκρεμών καταγγελιών, το Υπουργείο Εμπορίου θα πρέπει να ενημερώσει την αρμόδια αρχή προστασίας δεδομένων της ΕΕ.
  4. Οι ψευδείς ισχυρισμοί για την τήρηση του Safe Harbor θα πρέπει να συνεχίσουν να ερευνούνται.

Πρόσβαση από τις αρχές των ΗΠΑ

  1. Οι πολιτικές απορρήτου των αυτο-πιστοποιημένων εταιρειών θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το βαθμό στον οποίο η νομοθεσία των ΗΠΑ επιτρέπει στις δημόσιες αρχές να συλλέγουν και να επεξεργάζονται δεδομένα που μεταφέρονται στο πλαίσιο του Safe Harbor. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες πρέπει να ενθαρρύνονται να δηλώνουν στις πολιτικές απορρήτου τους όταν εφαρμόζουν εξαιρέσεις στις Αρχές για την τήρηση των απαιτήσεων εθνικής ασφάλειας, δημοσίου συμφέροντος ή επιβολής του νόμου.
  2. Είναι σημαντικό η εξαίρεση εθνικής ασφάλειας που προβλέπεται από την απόφαση Safe Harbor να χρησιμοποιείται μόνο σε βαθμό που είναι απολύτως απαραίτητο ή αναλογικό.

Διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΠΑ για μια «ομπρέλα» για την προστασία των δεδομένων

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται επί του παρόντος συμφωνία-πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων στον τομέα της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας («ομπρέλα») (IP / 10 / 1661). Ο στόχος της ΕΕ σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων, σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ, για πολίτες των οποίων τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω του Ατλαντικού, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Η σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας, η οποία προβλέπει υψηλό επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, θα αποτελούσε σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο τον Ατλαντικό.

Στην τελευταία Υπουργική Συνάντηση ΕΕ-ΗΠΑ-Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (της 18ης Νοεμβρίου) σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο:

  1. Πρώτον, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την επίλυση ενός από τα εκκρεμή ζητήματα για την ΕΕ - δηλαδή να δώσουν στους πολίτες της ΕΕ που δεν κατοικούν στις ΗΠΑ το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής εάν τα δεδομένα τους έχουν υποστεί λανθασμένη διαχείριση.
  2. Δεύτερον, οι ΗΠΑ υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να χρησιμοποιήσουν τη Συμφωνία Αμοιβαίας Νομικής Βοήθειας ΕΕ-ΗΠΑ ευρύτερα και αποτελεσματικότερα όταν θέλουν να λάβουν δεδομένα πολιτών της ΕΕ για αποδεικτικά στοιχεία σε ποινικές διαδικασίες.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να "ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία πριν από το καλοκαίρι του 2014"(MEMO / 13 / 1010).

ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ

1. Ευρωβαρόμετρο: Επτά Ευρωπαίοι στους δέκα ανησυχούν για την πιθανή χρήση των εταιρειών από τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται.

πηγή: Flash Ευρωβαρόμετρο 359: Στάσεις σχετικά με την προστασία δεδομένων και την ηλεκτρονική ταυτότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιούνιος 2011

Περισσότερες πληροφορίες

Δελτίο τύπου - Reding ομιλία στο CEPS
Μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων
Ευρωπαϊκή Επιτροπή - προστασία δεδομένων
Ιστοσελίδα της Αντιπροέδρου Viviane Reding
Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης Newsroom
Ακολουθήστε τον Αντιπρόεδρο στο Twitter:VivianeRedingEU
Ακολουθήστε Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Twitter: EU_Justice

ημερομηνία

Μεγαλύτερη προστασία, καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου όπως ανακοινώθηκε από τον Digitalηφιακό Γραμματέα του Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσιευμένα

on

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) έχει προγραμματιστεί για μια γενική ανανέωση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προστατεύσει καλύτερα το κοινό από μεγάλες απειλές δεδομένων, βάσει προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Secretaryηφιακός Γραμματέας Oliver Dowden

Bridget Treacy, συνεργάτη (πρακτική απορρήτου και κυβερνοασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο), Hunton Andrews Kurth, δήλωσε: «Η βρετανική κυβέρνηση υπέδειξε ένα φιλόδοξο όραμα για τη μεταρρύθμιση των νόμων του Ηνωμένου Βασιλείου για την προστασία των δεδομένων, απλοποιώντας το ισχύον καθεστώς, μειώνοντας τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και ενθαρρύνοντας την καινοτομία που βασίζεται στα δεδομένα. Μετά από προσεκτική ανάλυση, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το καθεστώς απορρήτου των δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και πώς λειτουργεί στην πράξη, διατηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα προστασίας για τα άτομα. Μακριά από την προσπάθεια αντικατάστασης του τρέχοντος καθεστώτος, αυτό μοιάζει με μια προσπάθεια να το ρυθμίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, καθιστώντας το πιο ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων και να ταιριάζει καλύτερα στην ψηφιακή εποχή. 

«Μια νέα ματιά στις διεθνείς ροές δεδομένων είναι πολύ καθυστερημένη και εδώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο δημιουργική είναι η βρετανική κυβέρνηση. Οι παγκόσμιες ροές δεδομένων αποτελούν αναπόφευκτο μέρος του παγκόσμιου εμπορίου και η πανδημία Covid-19 ανέδειξε την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στην έρευνα και την καινοτομία. Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει αξιόπιστες και υπεύθυνες ροές δεδομένων, χωρίς μείωση της προστασίας των ατόμων και χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Μια πιο ευέλικτη, ευέλικτη, βασισμένη στον κίνδυνο και με βάση τα αποτελέσματα προσέγγιση για τον προσδιορισμό της επάρκειας μπορεί να βελτιώσει συνολικά την προστασία των δεδομένων. Αλλά εδώ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να δώσει ιδιαίτερη προσοχή, υποθέτοντας ότι επιθυμεί να διατηρήσει το καθεστώς επάρκειας του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Διαφήμιση

«Φαίνεται ότι ακόμη και το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών θα αποτελέσει αντικείμενο μεταρρύθμισης, με προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της δομής διακυβέρνησης του ρυθμιστή προστασίας δεδομένων, θα θέσει σαφείς στόχους και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία. Το ICO είναι ένας πολύ σεβαστός ρυθμιστής προστασίας δεδομένων, που προσφέρει πολύ θαυμαστή παγκόσμια ηγεσία σε δύσκολα ζητήματα. Θα χρειαστεί προσοχή για να διασφαλιστεί ότι η προνομιακή μεταρρύθμιση δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του ICO, η οποία εκτιμάται και εκτιμάται ιδιαίτερα.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό μοιάζει με μια στοχαστική προσπάθεια βελτίωσης του υφιστάμενου καθεστώτος προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, όχι μέσω ριζικής αλλαγής, αλλά με βάση και βελτιστοποίηση του υπάρχοντος πλαισίου για να το καταστήσουμε καλύτερα κατάλληλο για την ψηφιακή εποχή μας. Οι οργανισμοί θα πρέπει να χαιρετίσουν την ευκαιρία να συμβάλουν σε αυτή τη διαβούλευση ».

Μπογιάνα Μπέλαμι, πρόεδρος του Hunton Andrews Kurth's Center for Information Policy Leadership (CIPL), ένα κατεξοχήν think tank της παγκόσμιας πολιτικής πληροφόρησης που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, DC, Λονδίνο και Βρυξέλλες δήλωσε: «Το όραμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια θετική εξέλιξη και είναι πολύ απαραίτητο για την αντιμετώπιση των ευκαιριών και των προκλήσεων της ψηφιακής μας εποχής. Τα σχέδια θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην ΕΕ. Δεν πρόκειται για μείωση του επιπέδου προστασίας δεδομένων ή απαλλαγή από τον ΓΚΠΔ, αλλά για την εφαρμογή του νόμου στην πράξη, πιο αποτελεσματικά και με τρόπο που δημιουργεί οφέλη για όλους - οργανισμούς που χρησιμοποιούν δεδομένα, άτομα, ρυθμιστικές αρχές και την βρετανική κοινωνία και οικονομία. Οι νόμοι και οι κανονιστικές πρακτικές πρέπει να εξελιχθούν και να είναι ευέλικτες, ακριβώς όπως οι τεχνολογίες που προσπαθούν να ρυθμίσουν. Οι χώρες που δημιουργούν τα ευέλικτα και καινοτόμα ρυθμιστικά καθεστώτα θα είναι σε καλύτερη θέση για να ανταποκριθούν στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση που βλέπουμε σήμερα.

Διαφήμιση

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένες πτυχές του GDPR δεν λειτουργούν καλά και ορισμένοι τομείς είναι αόριστα σκοτεινοί. Για παράδειγμα, οι κανόνες για τη χρήση δεδομένων στην επιστημονική και βιομηχανική έρευνα και καινοτομία είναι δυσκίνητοι για τον εντοπισμό και την ανάλυση, εμποδίζοντας τη χρήση και την ανταλλαγή δεδομένων για αυτούς τους ευεργετικούς σκοπούς. είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν προσωπικά δεδομένα για την εκπαίδευση αλγορίθμων AI για την αποφυγή προκατάληψης · Η συναίνεση των ατόμων για την επεξεργασία δεδομένων έχει καταστεί άνευ σημασίας λόγω υπερβολικής χρήσης. και οι διεθνείς ροές δεδομένων έχουν εμπλακεί στη γραφειοκρατία.

«Το τολμηρό όραμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να απλοποιήσει το τρέχον καθεστώς προστασίας δεδομένων, να μειώσει τη γραφειοκρατία, να επιβαρύνει περισσότερο τους οργανισμούς να διαχειριστούν και να χρησιμοποιήσουν υπεύθυνα τα δεδομένα και να ενισχύσει τον κεντρικό ρόλο του ρυθμιστή απορρήτου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός. Επιτυγχάνει τόσο αποτελεσματική προστασία για τα άτομα και τα δεδομένα τους και επιτρέπει την καινοτομία, την ανάπτυξη και τα κοινωνικά οφέλη που βασίζονται στα δεδομένα. Άλλες κυβερνήσεις και χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τους κανόνες για τις διεθνείς ροές δεδομένων και η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απόλυτο δίκιο να επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση αξιόπιστων και υπεύθυνων ροών δεδομένων. Οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς θα υποδεχτούν ένα πιο απρόσκοπτο καθεστώς για τη μεταφορά δεδομένων και τις αποφάσεις επάρκειας σε περισσότερες χώρες. Οι υπεύθυνοι απορρήτου των εταιρικών δεδομένων εκτρέπουν πάρα πολλούς πόρους για την αντιμετώπιση των νομικών τεχνικών στοιχείων των ροών δεδομένων από την ΕΕ, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΕ Schrems II. Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνταν καλύτερα από οργανισμούς που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής από τη σχεδίαση, τις εκτιμήσεις επιπτώσεων κινδύνου και τη δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης απορρήτου που ταιριάζουν στη νέα ψηφιακή οικονομία. 

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου ως βασικός ψηφιακός ρυθμιστής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κρίσιμη αποστολή την προστασία των δικαιωμάτων πληροφόρησης και των δύο ατόμων και τη δυνατότητα της καινοτομίας και της ανάπτυξης υπεύθυνων δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ICO υπήρξε προοδευτικός ρυθμιστής και επηρεαστής στην παγκόσμια ρυθμιστική κοινότητα. Πρέπει να δοθούν στο ICO οι πόροι και τα εργαλεία για να είναι στρατηγικό, καινοτόμο, να συνεργάζεται από νωρίς με οργανισμούς που χρησιμοποιούν δεδομένα και να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύουν βέλτιστες πρακτικές και λογοδοσία ».

Συνέχισε να διαβάζεις

ημερομηνία

Αρχίζουν να ισχύουν νέοι κανόνες για τα ανοιχτά δεδομένα και την επαναχρησιμοποίηση πληροφοριών του δημόσιου τομέα

Δημοσιευμένα

on

Η 17η Ιουλίου σηματοδότησε την προθεσμία για τα κράτη μέλη να μεταφέρουν την αναθεωρημένη Οδηγία για ανοιχτά δεδομένα και επαναχρησιμοποίηση πληροφοριών του δημόσιου τομέα στο εθνικό δίκαιο. Οι ενημερωμένοι κανόνες θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων όπως οι εφαρμογές κινητικότητας, θα αυξήσουν τη διαφάνεια ανοίγοντας την πρόσβαση σε δημόσια ερευνητικά δεδομένα που χρηματοδοτούνται και θα υποστηρίξουν νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης. Μια Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Η Margrethe Vestage είπε: «Με τη στρατηγική δεδομένων μας, καθορίζουμε μια ευρωπαϊκή προσέγγιση για να ξεκλειδώσουμε τα οφέλη των δεδομένων. Η νέα οδηγία είναι το κλειδί για τη διάθεση τεράστιων και πολύτιμων πόρων που παράγονται από δημόσιους φορείς για επαναχρησιμοποίηση. Πόροι που έχουν ήδη καταβληθεί από τον φορολογούμενο. Έτσι, η κοινωνία και η οικονομία μπορούν να επωφεληθούν από περισσότερη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα και καινοτόμα προϊόντα. "

Ο Επίτροπος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton, δήλωσε: «Αυτοί οι κανόνες για τα ανοιχτά δεδομένα και την επαναχρησιμοποίηση πληροφοριών του δημόσιου τομέα θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν την πλήρη επαναχρησιμοποίηση των δεδομένων του δημόσιου τομέα, ιδίως για τις ΜΜΕ. Η συνολική άμεση οικονομική αξία αυτών των δεδομένων αναμένεται να τετραπλασιαστεί από 52 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018 για τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε 194 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030. Οι αυξημένες επιχειρηματικές ευκαιρίες θα ωφελήσουν όλους τους πολίτες της ΕΕ χάρη στις νέες υπηρεσίες. "

Ο δημόσιος τομέας παράγει, συλλέγει και διαδίδει δεδομένα σε πολλούς τομείς, για παράδειγμα γεωγραφικά, νομικά, μετεωρολογικά, πολιτικά και εκπαιδευτικά δεδομένα. Οι νέοι κανόνες, που εγκρίθηκαν τον Ιούνιο του 2019, διασφαλίζουν ότι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες του δημόσιου τομέα είναι εύκολα διαθέσιμες για επαναχρησιμοποίηση, δημιουργώντας έτσι αξία για την οικονομία και την κοινωνία. Προκύπτουν από την αναθεώρηση της πρώην οδηγίας για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα (οδηγία PSI). Οι νέοι κανόνες θα ενημερώσουν το νομοθετικό πλαίσιο με τις πρόσφατες εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες και θα ενθαρρύνουν περαιτέρω την ψηφιακή καινοτομία. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε απευθείας σύνδεση.  

Διαφήμιση

Συνέχισε να διαβάζεις

Επιχείρηση

Η ΕΕ μπορεί να είναι 2 τρισεκατομμύρια ευρώ καλύτερα έως το 2030 εάν εξασφαλιστεί διασυνοριακή μεταφορά δεδομένων

Δημοσιευμένα

on

Η DigitalEurope, η κορυφαία εμπορική ένωση που αντιπροσωπεύει ψηφιακά μετασχηματισμένους κλάδους στην Ευρώπη και έχει μακρά λίστα εταιρικών μελών, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, ζητά την αναθεώρηση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Μια νέα μελέτη που ανέθεσε το λόμπι δείχνει ότι οι αποφάσεις πολιτικής σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές δεδομένων θα έχουν τώρα σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την απασχόληση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία έως το 2030, επηρεάζοντας τους στόχους της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης.

Συνολικά, η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι 2 τρισεκατομμύρια ευρώ καλύτερα στο τέλος της Ψηφιακής Δεκαετίας, αν αντιστρέψουμε τις τρέχουσες τάσεις και αξιοποιήσουμε τη δύναμη των διεθνών μεταφορών δεδομένων. Αυτό είναι περίπου το μέγεθος ολόκληρης της ιταλικής οικονομίας κάθε δεδομένο έτος. Η πλειοψηφία του πόνου στο αρνητικό μας σενάριο θα προκαλούσε μόνος του (περίπου 60%). Οι επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ στη μεταφορά δεδομένων, βάσει του GDPR και στο πλαίσιο της στρατηγικής δεδομένων, υπερβαίνουν τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται από τους μεγάλους εμπορικούς μας εταίρους. Όλοι οι τομείς και τα μεγέθη της οικονομίας επηρεάζονται σε όλα τα κράτη μέλη. Οι τομείς που βασίζονται στα δεδομένα αποτελούν περίπου το ήμισυ του ΑΕγχΠ της ΕΕ. Όσον αφορά τις εξαγωγές, η μεταποίηση ενδέχεται να πληγεί περισσότερο από τους περιορισμούς στη ροή δεδομένων. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο οι ΜΜΕ αποτελούν το ένα τέταρτο όλων των εξαγωγών. "Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Μπορεί είτε να θέσει το σωστό πλαίσιο για την Ψηφιακή Δεκαετία τώρα και να διευκολύνει τις διεθνείς ροές δεδομένων που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική επιτυχία της, ή μπορεί αργά να ακολουθήσει την τρέχουσα τάση της και να προχωρήσει προς τον προστατευτισμό δεδομένων. Η μελέτη μας δείχνει ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε ανάπτυξη ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030, το ίδιο μέγεθος με την ιταλική οικονομία. Η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και η επιτυχία των ευρωπαϊκών εταιρειών εξαρτώνται από την ικανότητα μεταφοράς δεδομένων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν παρατηρούμε ότι ήδη το 2024, το 85% της παγκόσμιας αύξησης του ΑΕΠ αναμένεται να προέλθει από χώρες εκτός της ΕΕ. Προτρέπουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων του GDPR όπως είχε σκοπό, δηλαδή να διευκολύνουν - να μην εμποδίσουν - διεθνή δεδομένα ροές και να εργαστούμε για μια συμφωνία βάσει κανόνων σχετικά με τις ροές δεδομένων στον ΠΟΕ. " Σεσίλια Μπόνεφελντ-Νταλ
Γενικός Διευθυντής της DIGITALEUROPE
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ Προτάσεις πολιτικής
Η ΕΕ πρέπει: Υποστηρίξτε τη βιωσιμότητα των μηχανισμών μεταφοράς GDPR, Για παράδειγμα: τυπικές συμβατικές ρήτρες, αποφάσεις επάρκειας Διασφάλιση της διεθνούς μεταφοράς δεδομένων στη στρατηγική δεδομένων Προτεραιότητα στην εξασφάλιση συμφωνίας για ροές δεδομένων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο του ΠΟΕ
Σημαντικά ευρήματα
Στο αρνητικό μας σενάριο, το οποίο αντανακλά την τρέχουσα πορεία μας, Η Ευρώπη θα μπορούσε να χάσει: 1.3 τρισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον ανάπτυξη έως το 2030, το ισοδύναμο με το μέγεθος της ισπανικής οικονομίας · 116 δισεκατομμύρια ευρώ εξαγωγές ετησίως, το ισοδύναμο με τις εξαγωγές της Σουηδίας εκτός ΕΕ ή σε συνδυασμό με τις δέκα μικρότερες χώρες της ΕΕ · και 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Στο αισιόδοξο σενάριό μας, η ΕΕ κερδίζει: 720 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον ανάπτυξη έως το 2030 ή 0.6% του ΑΕΠ ετησίως · 60 δισεκατομμύρια ευρώ εξαγωγές ετησίως, πάνω από τα μισά προέρχονται από τη μεταποίηση. και 700,000 θέσεις εργασίας, πολλά από τα οποία διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο σεναρίων είναι € 2 τρισεκατομμύρια όσον αφορά το ΑΕγχΠ για την οικονομία της ΕΕ έως το τέλος της Ψηφιακής δεκαετίας. Ο τομέας που χάνει περισσότερο είναι η μεταποίηση, υποφέρει από απώλεια 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξαγωγές. Αναλογικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πολιτισμός, τα χρηματοοικονομικά, οι ΤΠΕ και οι περισσότερες επιχειρηματικές υπηρεσίες, όπως οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, χάνουν περισσότερο - περίπου το 10% των εξαγωγών τους. Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι τομείς είναι αυτοί που μπορούν να κερδίσουν τα περισσότερα πρέπει να αλλάξουμε την τρέχουσα κατεύθυνση μας. A πλειοψηφία (περίπου 60 τοις εκατό) των απωλειών εξαγωγής της ΕΕ στο αρνητικό σενάριο προέρχονται από την αύξηση των δικών τους περιορισμών και όχι από ενέργειες τρίτων χωρών. Οι απαιτήσεις εντοπισμού δεδομένων θα μπορούσαν επίσης να βλάψουν τομείς που δεν συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στο διεθνές εμπόριο, όπως η υγειονομική περίθαλψη. Έως το ένα τέταρτο των εισροών στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης αποτελούνται από προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται σε δεδομένα. Στους σημαντικότερους τομείς που επηρεάζονται, οι ΜΜΕ αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο (μεταποίηση) και τα δύο τρίτα (υπηρεσίες όπως χρηματοδότηση ή πολιτισμός) του κύκλου εργασιών. EΟι εξαγωγές από ΜΜΕ που βασίζονται σε δεδομένα στην ΕΕ αξίζουν περίπου 280 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο αρνητικό σενάριο, οι εξαγωγές από ΜΜΕ της ΕΕ θα μειωθούν κατά 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο σενάριο ανάπτυξης θα αυξηθούν κατά 8 ευρώ Η μεταφορά δεδομένων θα αξίζει τουλάχιστον 3 τρισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της ΕΕ έως το 2030. Αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση επειδή το μοντέλο εστιάζει στο διεθνές εμπόριο. Οι περιορισμοί στις εσωτερικές ροές δεδομένων, π.χ. διεθνώς εντός της ίδιας εταιρείας, σημαίνουν ότι ο αριθμός αυτός είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος.
Περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη
Η μελέτη εξετάζει δύο ρεαλιστικά σενάρια, που συνδέονται στενά με τις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις. Το πρώτο, «αρνητικό» σενάριο (αναφέρεται σε ολόκληρη τη μελέτη ως «σενάριο πρόκλησης») λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες περιοριστικές ερμηνείες του Σχέδια II απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία οι μηχανισμοί μεταφοράς δεδομένων βάσει του GDPR καθίστανται σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητοι. Λαμβάνει επίσης υπόψη μια στρατηγική δεδομένων της ΕΕ που θέτει περιορισμούς στη μεταφορά μη προσωπικών δεδομένων στο εξωτερικό. Πιο μακριά, εξετάζει μια κατάσταση όπου οι μεγάλοι εμπορικοί εταίροι σφίγγουν τους περιορισμούς στη ροή δεδομένων, μεταξύ άλλων μέσω εντοπισμού δεδομένων. Η μελέτη εντοπίζει τομείς στην ΕΕ που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα και υπολογίζει τον αντίκτυπο των περιορισμών στις διασυνοριακές μεταφορές στην οικονομία της ΕΕ έως το 2030. Αυτοί οι τομείς ψηφιοποίησης, σε διάφορες βιομηχανίες και μεγέθη επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ποσοστού Οι ΜΜΕ αποτελούν το μισό του ΑΕγχΠ της ΕΕ.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τάσεις